Smekmånadsinspiration från Agnes

Bocas Del Toro – Överväldigande skönhet
Det var mörkt när vi anlände till Isla de Bastimentos i slutet av december förra året. Båtresan från Isla de Colón, huvudön, tog oss genom ett svart böljande hav i en liten ranglig motorbåt och man kunde knappt ana skönheten som dolde sig bakom de mörka Mahogny-träden. Det stormiga havet utbyttes efter cirka en kvart mot en nästan magisk stillhet, när vi nådde den lilla piren på Isla de Bastimentos som var vackert upplyst av de många segelbåtar som hade lagt till där.
Tortuga beach – som hämtad ur en piratfilmTortuga beach – som hämtad ur en piratfilm

Vi möttes av en hotellvärd som i en liten golfbil tog oss genom den mörka regnskogen till Red Frog Beach Island Resort & SPA och slocknande utmattade i våra mjuka sängar efter en lång resa, för att vakna till en av de vackrare utsikterna jag någonsin skådat. Isla de Bastimentos och Red Frog Beach Island Resort & SPA är den optimala destinationen för en romantisk och väldigt avkopplande resa. Du kan ha en hel strand för dig själv och känslan när man promenerar längs med vattenbrynet är som hämtad från en scen i Pirates of the Caribbean: kokosnötter ligger uppsköljda på stranden, palmträden böjer sig i vinden och vågorna slår dramatiskt in mot stranden. Kanske beror det på det vilda havet och att det krävs mer än ett direktflyg dit som skrämmer bort många barnfamiljer, men här är i varje fall väldigt rofyllt.
Red Frog Beach – Isla de BastimentosRed Frog Beach – Isla de Bastimentos

Se och göra på Bocas
Vill man ha en stillsam natur- och strandupplevelse är Isla de Bastimentos den optimala destinationen. Om man däremot vill ha ett större utbud av restauranger, barer, butiker och vara omgiven av mer liv och rörelse i allmänhet skulle jag hellre tipsa om att bo på Isla de Colón och göra dagsutflykter därifrån.
Småbåtshamnen på Isla de Bastimentos

Småbåtshamnen på Isla de Bastimentos

Isla de Bastimentos är verkligen en annan värld, skonat från bilar och turisthopar. Från den sekund man sätter foten på ön försvinner allt vad stress heter och är. Här finns inte helt oväntat många av de finaste stränderna Bocas har att erbjuda, bland annat Wizard Beach, Tortuga Beach och Red Frog Beach.

agnes1En av många mysiga restauranger längs med vattnet i Bocas Town, Isla de Colón

Trots att Bastimentos inte har mer än ett fåtal hotell kan man variera sig en del i matväg.  Puntalava Beach Bar and Grill ligger nere vid havet i ena änden av Red Frog Beach bjuder på havets läckerheter. Om man vill ha lite omväxling från det lugna och stillsamma kan man besöka Bocas Bound, ett hostell med en lite mer livfull och enkel restaurang med bordpingis och biljardbord. Vi tog båten in till Bocas Town några kvällar där det finns ett stort utbud av restauranger och barer.

Ta en båttur till Starfish Beach eller Bocas del Drago som det heter på spanska för att bevittna alla vackra sjöstjärnor i vattenbrynet. Andra dagsaktiviteter att rekommendera är surfing, dykning eller en visit i någon av de marina nationalparkerna. Lite snällare surfing hittar man på Bluff Beach och för den mer erfarna surfaren finns kraftigare vågor på Playa Paunch eller Tiger Tails.

Resa hit och Bo
Trots att Bocas bjöd på en dramatisk skönhet när mörka moln som tornade upp sig i horisonten, övergick till mullrande åska och tunga regndroppar för att till sist bjuda på en magnifik regnbåge, så måste jag erkänna att jag hade räknat med stabilare väder. Lite av grunden till Bocas skönhet och grönska ligger i att det också är en av de destinationerna i Central Amerika med mest nederbörd. Detta borde definitivt inte stoppa dig från att åka dit, men kan vara bra att ha i bakhuvudet så man inte blir besviken när det kommer en skur. Lyckligtvis regnar det vanligen inte mer än en timme om dagen under högsäsongen som stäcker sig från jul till påsk.

Om man vill bo stillsamt och i en romantisk miljö kan jag varmt rekommendera Red Frog Beach Island Resort and SPA där vi själva bodde. Det är en optimal destination för en smekmånad eller vid en välbehövlig paus från vardagshetsen. Vår resa gick via Panama City, där vi bytte till ett mindre plan till flygplatsen på Isla de Colón. Jag hittade bra erbjudande på flygbiljetter hos Expedia och bokade både flyg och hotell där. Från Bocas Town går det taxibåtar till Isla de Bastimentos som tar cirka 15 minuter. Var uppmärksam på hur priserna varierar speciellt sent på kvällarna och hör gärna runt med olika båttaxis för att undvika att bli lurad.
Red Frog Beach i solnedgångenRed Frog Beach i solnedgången

För dig som vill bo lite mer avskilt men närmre huvudön, Isla de Colón, så fick jag speciellt upp ögonen för Isla de Carenero. En pärla som ligger 2 minuter med båttaxi från Bocas Town, men bjuder på en slående skönhet. Där kan man bo ute i havet i ett eget minihus eller boka en romantisk suite på något av de många hotellen som ligger längs med vattenbrynet.

För dig som vill veta mer om Bocas del Toro ta en titt på Bocas del Toro travel.

Kort om mig:
Jag heter Agnes Edin och är en 29-årig resefantast som gärna drömmer mig bort i resandets magiska värld så fort tillfälle ges. På min blogg hamnar lite av varje, men i huvudsak reseberättelser och tips, en del inredning och en del sport. Min nästa resa blir en weekendtur i juni till ännu okänd destination. Om ni vill veta mer besök min blogg: http://todaylifestyle.se 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


6 − = ett

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>