Konsten att planera in ett vinterbröllop

Många par drömmer om ett sommarbröllop men det finns även dom som vill gifta sig under vinterhalvåret. Däremot kan det vara lite knivigare att planera i datumet under perioden december-februari. I december tränger sig julens stök på och i början på det nya året är det många plånböcker som ekar tomma. Vilket inte är särskilt roligt varken för brudparet eller gästerna. Som gäst skulle jag föredra ett vinterbröllop runt 1-2 advent, som ett roligt avbrott ifrån julstöket, hellre än ett bröllop i januari-februari, årets fattigaste månader.

Vill ni gifta er på julafton eller nära inpå kan ni dock få räkna med att en del av gästerna inte har möjlighet att närvara, liksom på nyår. Här gäller det att vara ute i god tid med save-the-date-korten för att vara säker på att så många som möjligt kan komma. Har ni långväga gäster kan det vara extra roligt att få dit dem för bröllopet som en fin julklapp. Väljer ni att vigas innan jul, så kan det vara mysigt att åka iväg på smekmånad över jul och nyår. Vinterhalvåret är dessutom den perfekta tiden för långresor till varmare breddgrader.

Mina tips inför storhelgsbröllop:

  • Var ute i GOD tid med Save the Date-kort.
  • Var beredd på att några gäster inte har möjlighet att närvara på grund av andra förutbestämda planer
  • Tänk på att vara ute i god tid för bokning av festlokal och eventuella resebiljetter samt husrum för långväga gäster, jul och nyår är till exempel en av årets mest fullbokade helgerna så det är viktigt att få bokat i tid för att vara säker på att få dit alla gäster i tid.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


fem × 1 =

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>